Van A naar B

Wat is chiptuning nou precies ?

Een chiptuning zal resulteren in meer vermogen en koppel. Door het gebruik van de speciale apparatuur die de specialisten gebruiken kunnen zij diep in de software van de auto treden. Hierdoor kunnen zij de reserves die de fabrikant vanuit de fabriek uit gereserveerd heeft op een verantwoordelijke manier optimaal kunnen benutten. 

De tuning van de automaatbak 

Als jouw auto beschikt over een automaat is het aan te raden om deze mee te laten tunen. De automaatbak kan de de overbrengingen na de tuning namelijk minder goed aan. Wanneer de automaat mee wordt getuned zal de automaatbak de overbrengingen beter aankunnen waardoor de levensduur van de automaat verlengd wordt en je prettiger kunt rijden. Aan deze tuning zitten echter wel extra kosten en zal voor de tuning aangeven moeten worden. 

Bespaar op de brandstof kosten 

Als je wilt besparen op het brandstofverbruik van de auto is een ECO tuning de perfecte tuning voor jouw auto. Door middel van deze tuning kan de motor namelijk beter worden afgesteld. Na de tuning zal er in de motor een betere en volledigere verbranding plaatsvinden. Op deze manier kan de motor beter gebruik maken van de brandstof en zal het brandstofverbruik van de auto aanzienlijk verlagen. 

chiptuning

Speciale testbanken

Een aantal garages beschikken zelfs over speciale testbanken. Door middel van deze testbanken kunnen zij vermogens bereken ver boven de 1000 Pk. de auto kan op deze manier perfect worden afgesteld.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.