Van A naar B

Waarom een laadpaal aan huis essentieel is

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Een elektrische auto brengt best wat voordelen met zich mee. Zo rijdt dit soort auto stiller, op lange termijn zal het gebruik van een elektrische auto in je portemonnee schelen, zowel in de aanschaf als in het gebruik van de auto. En het is ook nog eens beter voor het milieu, een elektrische auto stoot namelijk 40% minder CO2 uit dan een auto met uitlaat. 

Om optimaal gebruik te maken van je auto is een laadpaal bij huis van groot belang. Het geeft je namelijk de zekerheid dat je altijd je auto kunt opladen. Ook kan het je een veiliger gevoel geven, je auto staat tenslotte op eigen terrein te laden. Daarnaast kun je thuis lekker op de bank een filmpje kijken en zit je nergens aan gebonden terwijl je auto oplaadt, zodat je weer met een volle accu op pad kan gaan.

Verschillende soorten laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen in omloop, het verschil zit hem in het vermogen en de manier van opladen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een laadpaal met, maar ook zonder AutoStart. Als je verbruik niet geregistreerd hoeft te worden en je laadpaal staat zo dat alleen jij hem kan gebruiken, dan is AutoStart ideaal! AutoStart houdt namelijk in dat je geen laadpas nodig hebt, je hoeft alleen de laadkabel in de laadpaal te doen en het opladen start direct.

Er is meer dan genoeg aanbod op de markt wat betreft laadpalen. Je kunt ze als wandmodel krijgen, maar ook gewoon als paal, de keuze ligt bij jou. 

Voordelen eigen laadpaal

  1. Je hoeft je nooit zorgen te maken om een lege accu, je hebt immers altijd plek om je auto te laden, dichter bij huis kan niet!
  2. De laadpaal heb je gemiddeld binnen drie jaar terugverdiend.
  3. Je zult amper van openbare laders gebruik hoeven te maken

Kort samengevat is het eigenlijk essentieel om je eigen laadpaal te hebben. Bij EVStore kunnen ze je helpen!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.