Van A naar B

Weinig verschil tussen gewone autoschade en vrachtwagenschade

Er is weinig verschil tussen het herstel van personenauto’s en vrachtwagenschade. De procedure is identiek. Ook bij vrachtwagenschade moet je als eerste bij de verzekeraar de schade melden. Vervolgens maak je een afspraak met het schadeherstelbedrijf. Dat zal een schaderapport opstellen en vermelden wat de kosten zijn van het herstel van de vrachtwagenschade. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt wanneer de schade aan de vrachtwagen kan worden gerepareerd. Op die dag kun je de wagen langsbrengen en dan wordt hij zoals afgesproken gerepareerd. Als chauffeur word je met een haal- en brengservice naar huis of naar je bedrijf gebracht.

Vrachtwagenschade

Ontzorgen bij vrachtwagenschade

Net als bij een personenauto heb je ook bij een vrachtwagen geen last van de administratieve afhandeling van de vrachtwagenschade. Het herstelbedrijf en de verzekeraar handelen dat onderling af. Als de vrachtwagenschade is hersteld krijg je bericht en kun je je vrachtwagen weer ophalen. Hij wordt voor die tijd schoongemaakt en gewassen. Op alle werkzaamheden die door een bij de AAS Schadeherstel coöperatie aangesloten bedrijf zijn verricht wordt 4 jaar garantie gegeven. Je kunt er dus vanuit gaan dat het met de kwaliteit van het herstel prima in orde is.

Vrachtwagenschade

Specifiek voor vrachtwagenschade

Je ziet dat de schadeafhandeling van vrachtwagenschade en schade aan een personenauto identiek verloopt. Er is echter één groot verschil: het schadeherstelbedrijf waar je de auto naartoe brengt. Voor een vrachtwagen van meer dan 3500 kilo heb je een rijbewijs C nodig. In dat geval moet je de auto naar een herstelbedrijf brengen dat beschikt over een speciale werkplaatsinrichting. Die moet geschikt zijn om reparaties aan dergelijke zware voertuigen te kunnen uitvoeren. 12 van de 87 schadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij AAS Schadeherstel beschikken over deze speciale werkplaatsinrichting. Kijk op de site van AAS Schadeherstel waar je die kunt vinden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.