Van A naar B

Waar moet je op letten als je gaat afrijden?

Je bent op driekwart van je lessen en hebt net je examen gepland. Nu ga je echt toewerken naar die grote dag. De dag dat jij (misschien) je rijbewijs gaat halen. Het zou natuurlijk top zijn als het je in één keer lukt, maar mocht dat niet zo zijn dan is dat natuurlijk geen probleem. In dit artikel geef ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereidt bent voor je rijexamen. Ook geef ik een aantal tips waar je op moet letten tijdens het examen zelf. Lees de tips goed door en doe er je voordeel mee. Bekijk de website van Auto-motorrijschool Bekedam eens.

Zie elke les als een examen

Probeer elke les serieus te nemen. Uit eigen ervaring weet ik dat dat heel lastig is. Zeker aan het begin stap je met spanning de auto in. En van te veel spanning ga je ongetwijfeld fouten maken. Elke keer tijdens de rijles zal je merken dat hoe je de auto instapt van invloed gaat zijn op je rijles. Als je gestrest de auto instapt dan zul je merken dat de rijles ook gestrest zal verlopen. Zorg ervoor dat je voor elke rijles even de tijd neemt om te focussen. Bedenk waar je deze rijles op wilt gaan letten. Wat moet je deze les goed doen? En welke fouten moet je nu niet meer gaan maken?

Besturing, kijken en anticiperen

Als je gaat afrijden moet je de besturing van de auto volledig onder controle hebben. Als dit nog niet zo is, dan kun je beter niet gaan afrijden. Als je gaat afrijden dan is het belangrijk dat je dus goed kan rijden. Je moet de koppeling, de rem, het gaspedaal en het stuur goed weten te vinden. Als je dat goed onder controle hebt, dan kun je je aandacht beter vestigen op het verkeer opzij, voor en achter je. Kijken en anticiperen.

Les extra in de week voor je examen

Om nog even de puntjes op de ‘i’ te zetten, is het slim om extra lessen in te plannen voorafgaand je examen. In die lessen kun je extra oefenen op de onderdelen die jij moeilijk vindt.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.