Van A naar B

Pick-ups steeds populairder in Nederland

In Nederland had tot voorkort iedere ondernemer die een grote bolide nodig had een bestelbusje. De bestel busjes zien er niet uit, maar zijn wel zeer praktisch. Toch vindt er een verschuiving plaats; je ziet steeds meer pick-ups op de Nederlandse wegen. Met als populairste model de Dodge Ram 1500. Dit ziet er een stuk stoerder uit dan zo een saaie Transporter, maar de pick-ups zijn ook meer aan de prijs.. Hoe komt het nou dat ondernemers massaal overstappen? In dit artikel lees je daar meer over.

Overgewaaid vanuit Amerika

Uiteraard weten we allemaal dat de pick-ups uit Amerika komen. In Amerika rijdt iedereen massaal in zo’n nieuwe Dodgde Ram. Dit heeft ermee te maken dat in Amerika het doodnormaal is om anderhalf uur heen en anderhalf uur terug te rijden naar je werk. Ook zijn de wegen slechter en moet je vaker de gebaande paden verlaten. Ook kun je simpelweg gewoon veel spullen vervoeren.

Maar waarom is de pick-up in Nederland nou zo populair?

Nu denk je misschien; in Nederland hoef je de gebaande paden en de wegen in Nederland zijn de beste in de wereld. Dus wat maakt nou die Dodge Ram zo mateloos populair? Dat is simpel: de pick-up is ontzettend praktisch wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt. Je kunt veel vervoeren en je hebt ook nog eens vijf zitplaatsen. Dus het is een volwaardige personen auto met enorme laadcapaciteit.

Maar wat de grootste reden is, is het enorme belastingvoordeel. Als ZZP’er hoef je bijvoorbeeld geen BPM te betalen. Ook ligt de wegenbelasting heel laag. En heb je een LPG tank, dan heb je nauwelijks kosten aan benzine.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.