Van A naar B

Hier moet je op letten als je motorkleding koopt

Jassen, jeans, hoodies en handschoenen: motorkleding heb je in allerlei vormen en het ene kledingstuk is nog belangrijker dan het andere. Motorkleding heeft namelijk meerdere functies. Natuurlijk wil je er goed uitzien en is stijl en trend belangrijk. Maar nog veel belangrijker is de functionaliteit. Motorkleding moet namelijk ook beschermen. Hier moet je op letten als je motorkleding uitzoekt.

Leren motorpakken

Het is koud op je motor!

Ook als het niet eens zo koud aanvoelt wanneer je naar buiten loopt, kan er flink fris worden wanneer je op je motor zit. Dat komt door de snelheid waarmee je beweegt. Daarom is het zeer belangrijk dat je motorkleding uitzoekt die jou warm houdt op koele dagen. Kies bijvoorbeeld handschoenen met warme voering of een jas met een flinke kraag.

Maar ook tegen de hitte dien je beschermd te worden. Een zomer- en winter outfit voor op de motor kan de oplossing bieden. Met erg hoge temperaturen is het juist goed om kleding te dragen die je helpt af te koelen en toch beschermt bij het vallen.

Motorjassen

Vallen en opstaan

Daarmee komen we bij het belangrijkste punt met betrekking tot motorkleding: de stevigheid. We gaan er vanuit dat een ervaren rijder niet zomaar onderuit glijdt. Maar het kan toch gebeuren dat je een ongeluk krijgt. Als je dan blote benen of armen hebt kun je onnodig gewond raken. Ook als je kleding te dun is of niet specifiek voor op de motor gemaakt, kun je jezelf goed bezeren.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.