Van A naar B

Financieren als ondernemer

Als ondernemer zijn er verschillende uitdagingen waar je tegenaan loopt. Veel voorkomende zaken zijn huisvesting, materiaal en tijd. Dit zijn ook niet voor niets de grootste vijanden van een ondernemer. Maar hoe kan je zoveel mogelijk deze gevaren onder controle houden en zorgen voor een goed overzicht? In dit artikel gaan we in op het stukje geld. We geven je een aantal mogelijkheden voor financiering die interessant kunnen zijn voor jou als ondernemer.

Zakelijk leasen

Zakelijk leasen is erg interessant voor ondernemers. Je hebt een vast moment in de maand waarop een bedrag wordt afgeschreven. Er worden geen plotselinge grote bedragen afgeschreven. En je beschikt altijd over goed werkende apparatuur. Dit zijn slechts een paar voordelen van zakelijk leasen. Let wel altijd goed op de leasevorm die je kiest. Dit bepaalt of jij eigenaar bent van het bedrijfsmiddel wat je leaset of dat het eigendom ligt bij de leasemaatschappij. In sommige gevallen kan het interessant zijn om alleen te betalen voor het gebruik (pay-per-use) van het bedrijfsmiddel, maar soms wil je ook gewoon eigenaar blijven van het bedrijfsmiddel. Dit is afhankelijk van je bedrijfsmiddel en persoonlijke wensen.

Zakelijke lening afsluiten

Heb je even geen geld om grote investeringen te doen, maar ben je net een mooie groei aan het doormaken van je onderneming? Dan is een zakelijke lening ook zeker interessant om te overwegen. Onthoudt natuurlijk geld lenen kost geld. Maar geld lenen biedt ook mogelijkheden die je anders niet aan zou kunnen grijpen. Zijn er bepaalde klussen die je niet kan doen zonder extra personeel aan te nemen of te investeren in nieuwe materialen? Met een zakelijke lening wordt dit wellicht alsnog mogelijk. Banken staan, met een goed businessplan of innovatieplan, vaak open voor ondernemers om hen verder te ondersteunen in de groei van hun onderneming. Schroom dus niet om deze optie te overwegen als u extra budget nodig heeft. Vergeet alleen niet dat het geld uiteindelijk ook weer terug moet.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.