Van A naar B

De verschillende soorten achteruitrijcamera’s

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het inbouwen van een achteruitrijcamera in een bepaald voertuig. Naast de standaarduitvoeringen voor achteruitrijcamera’s zijn er ook andere mogelijkheden om beeld en geluid op te nemen rondom om het voertuig. Deze verschillende opties worden hieronder in het kort omschreven.

  • Oogbalcamera

Deze camera is makkelijk te monteren, het neemt weinig ruimte in beslag en registreert alle beelden om het apparaat heen. De camera kan van een groot oppervlak de beelden opnemen waardoor de positie niet veel uitmaakt waar je het monteert. Als het maar aan de achterkant zit.

  • Camera met extra grote kijkhoek

Met deze camera is het mogelijk om een nog ruimer gebied op te nemen. Deze camera’s zijn voornamelijk nuttig als de camera alleen laag te monteren is.

  • Dome camera

Vaak ligt het aan de positie waaruit de camera het beeld wilt ontvangen. Deze soort camera’s worden gepositioneerd aan het plafond van een bepaald voertuig. Dit kan bij een oplegger of een trailer zijn van een vrachtwagen bijvoorbeeld.

Om te zeggen welke camera het beste werkt is niet te concluderen. Het ligt vaak aan de positie waar de camera bevestigd kan worden. Als u hier meer vragen over heeft, raad ik u aan om een dealer of verkooppunt voor meer informatie te vragen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.