Van A naar B

Autoverzekering afsluiten, dit is er mogelijk

Bent u op zoek naar een geschikte autoverzekering, dan is het verstandig om verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Er zit relatief weinig verschil in de prijzen en inhoud van autoverzekeringen, omdat deze veelal zijn vastgelegd in de branche. Toch kan het een goed idee zijn om de verschillende verzekeringen goed te vergelijken zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste prijs en voorwaarden kiest. Die kunnen namelijk een beetje verschillen per verzekeraar.  Wat echter nog veel belangrijker is, is dat u een goede, passende, verzekering kiest die aansluit bij de auto. U wilt niet teveel betalen, maar ook zeker niet te weinig! In dit artikel gaan we in op de drie meest voorkomend autoverzekeringen en welke het meest geschikt zijn voor uw auto. 

Wat voor een auto is het?

Een van de grootste variabelen die u moet onderzoeken voor u een geschikte autoverzekering kunt vinden, is de prijs van uw auto. Als het goed is weet u de prijs van uw auto al wel. De prijs van de auto is belangrijk, omdat deze bepaalt welke verzekering geschikt is. Heeft u bijvoorbeeld een oude auto van duizend euro? Dan is het zonde van het geld om een uitgebreide autoverzekering af te sluiten, want dat is de auto gewoon niet waard. Rijdt u echter een spiksplinternieuwe auto, is het wel verstandig om een dergelijk pakket af te sluiten. In de alinea hieronder gaan we dieper in op de verschillende pakketten die u af kunt sluiten voor uw auto. 

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is de goedkoopste en meest uitgeklede variant van allemaal. Hierbij bent u enkel verzekerd tegen schade aan andermans voertuig. Deze verzekering is wettelijk verplicht bij elk voertuig en dus ook de minimaalste verzekering die u af kunt sluiten bij een auto. Dit type verzekering verzekert u enkel tegen het toebrengen van schade aan derden of het voertuig van een derde. Hierdoor weet u zeker dat u in die gevallen niet zelf hoeft te betalen voor het letsel of de schade. De reden dat deze verzekering wettelijk verplicht is, is simpelweg omdat de overheid mensen tegen zichzelf wilt beschermen om ervoor te zorgen dat niemand een leven lang in schulden hoeft te gaan nadat er een ongeluk is geweest. Een WA verzekering dan ook de minst prijzige van allemaal en kan gemakkelijk worden afgesloten. De WA is aan te raden bij hele oude auto’s of autos van lage waarden die bijna direct total loss zijn. 

De WA+ of Beperkt casco autoverzekering

Wanneer u een tweedehands auto koopt onder de zevenduizend euro, is het belangrijk om goed af te wegen of u wilt kiezen voor een beperkt casco verzekering of een allrisk verzekering. Het grote verschil zit hem in de dekking van de ongelukken die u maakt. Bij de beperkt casco verzekering, ook wel WA+ genoemd, bent u verzekerd tegen schade aan derde en schade aan de eigen auto. Echter wordt die schade enkel gedekt wanneer u deze zelf niet gereden heeft. 

Bij WA+ bent u dan ook enkel verzekerd voor schade aan uw auto door inbraak, aanrijdingen met wild, schade door hagel of onweer en ruitbreuk. De exacte voorwaarden en inhoud verschilt per verzekeraar en het is aan te raden om hier een goede vergelijker voor te raadplegen op het internet. 

Allrisk volledig casco

Heeft u een geheel nieuwe auto of een tweedehands auto van hoge waarde? Dan is het verstandig om een allrisk met volledig casco af te nemen bij een verzekeraar. Hierbij bent u namelijk verzekerd tegen alle mogelijke schade aan de auto, ook wanneer deze door uzelf wordt gereden. Uiteraard is deze verzekering een tikkeltje duurder dan de WA of WA+, maar wanneer een auto u meer dan tienduizend euro heeft gekost, is het de moeite waard.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.