Van A naar B

Het argument voor auto import uit Duitsland

Ben je toe aan gezinsuitbreiding dan heb je veel om over na te denken. Ook financieel gezien gaan er dingen veranderen. Om dat op te vangen wil je met bepaalde veranderingen verstandige keuzes maken en zoveel mogelijk geld besparen waar mogelijk. Ongetwijfeld heb je een andere auto nodig en wat veel mensen niet weten is dat je daar flink op kunt besparen. Dat is bijna niet mogelijk in Nederland maar waarom haal je je auto niet weg over de grens! In Duitsland is het heel voordelig om een tweedehands auto te kopen.

Nieuwe auto

De voordelen zijn:

  • De aanschaf van een auto is veel goedkoper.
  • Je rijdt een luxere auto voor minder geld.
  • Het aanbod in Duitsland is groter.
  • Je betaald in Duitsland minder btw.

 

Droomauto

Je hebt natuurlijk wel je wensen wat auto’s betreft. Omdat het aanbod zo groot is vindt je vast en zeker degene die je leuk vindt. Omdat het onze buren zijn, loont het de moeite om er zelf heen te gaan en je goed te laten informeren. Op school heb je vast Duits geleerd, dus de onderhandelingen zullen niet al te moeilijk zijn. Om kosten te besparen breng je zelf de auto over de grens naar Nederland. Dan kun je meteen je nieuwe aankoop even uittesten op de Duitse autobahn. Er zijn verschillende modellen waar je uit kunt kiezen:

 

  • BMW – dit is een favoriet merk wat vaak geïmporteerd wordt vanuit Duitsland. In eigen land is deze duur in aanschaf maar zodra je deze importeert bespaar je een hoop geld. Een degelijke maar ook sportieve auto, geschikt als gezinsauto vanwege de vele verschillende modellen.
  • Audi – ook een luxe auto die voordeliger vanuit Duitsland aangeschaft kan worden.
  • Mercedes – dit merk kan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Een Duits merk, luxe en duur in aanschaf. Daarom haal je deze weg uit Duitsland om zo een hoop geld te besparen.
  • Volkswagen – ook dit is een Duits merk die graag geïmporteerd wordt. Een goede auto die zeer geschikt is als gezinsauto.
  • Volvo – geen Duits merk maar wel erg gewild. In Nederland zijn sommige modellen uitverkocht die dan wel weer in Duitsland te vinden zijn.

 

Na de aankoop

Dit zijn natuurlijk de wat luxere modellen maar omdat het zoveel scheelt met het kopen van een auto in Nederland, is het zeker de moeite. Het geld dat je bespaart kun je weer aan andere dingen besteden. Er zijn na de aankoop wel wat zaken waar je nog rekening mee moet houden, check daarvoor de betrouwbare websites als anwb.nl, easyimport.nl of rdw.nl

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.